Get Adobe Flash player

Met Connexxion personeelsvereniging “NZH-Midden” naar Texel.

Het was zover, zaterdag 17 mei 2014, een uitje met de personeelsvereniging naar Texel.
Een prachtige dag, blauwe luchten, volop zon en weinig wind, het weertype om op de tandem-fiets een puzzeltocht te maken en zo meer van het eiland Texel te zien.
Met bijna een bus vol leden, bestuurd door Hans vd IJssel, vertrokken we om 08:30uur vanaf de Waarderpolder richting Den Helder.
Mede dankzij het mooie weer, alleen maar vrolijke mensen, verliep de reis voorspoedig.
Om ongeveer 09:45uur kwamen we aan in Den Helder, kennelijk waren er al veel mensen naar Texel, want de parkeerplaatsen waren vol, maar onze chauffeur wist een goede oplossing  en nadat de passagiers waren uitgestapt bij de terminal, konden we de bus op loopafstand kwijt.
De boot was er nog niet, dus we hadden nog tijd voor een kop koffie of iets anders en dat smaakte.
Intussen was de boot aangekomen en konden we aan boord.
Genietend op een bankje aan dek in de zon, waren we in ongeveer 20 minuten aan de overkant.
Onderweg werden we nog verrast door een prachtige show van de meevliegende meeuwen, mensen die aan de reling stonden voerden de meeuwen brood en er waren meeuwen bij die dat, al meevliegend, zelfs zo uit de hand wegpikten, prachtig om te zien.
Bij Texel aangekomen werden we opgewacht door Henk Hogerheijde, die was de woensdag daarvoor op de fiets naar Texel gegaan. Na afscheid genomen te hebben van Ria, Ria ging verder niet mee, zij ging naar haar dochter die op Texel woont, werden we door een lid van “Teambuilding Texel” verwelkomd en naar de fietsen gebracht. “Teambuilding Texel” begeleide ons die middag op Texel, prima verzorgd.
Ja, en dan……….op de tandem……..dat was even wennen, maar als het echt niet kon kreeg je een gewone fiets. Dat op die tandem fietsen, dat is iets waar je nog lang over blijft praten.
De groep werd onderverdeeld in 4 groepjes, die elk een iets andere route moest zoeken om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Tijdens de puzzeltocht natuurlijk goed opletten om de antwoorden te vinden op de gestelde opdrachtvragen, want er was een prijs te winnen!
En zo zag je natuurlijk erg veel leuke dingen van Texel, je kwam elkaar telkens tegen, werd soms de verkeerde kant opgestuurd maar, voor de lunch waren we allemaal tesamen in “Fort de Schans”, waar we konden genieten van een heerlijke lunch in de openlucht.
De puzzeltocht werd gewonnen door groep 4.
Na de lunch weer op de tandem-fiets om gezamenlijk naar “Oude Schild” te gaan voor een bezoek aan het “Juttersmuseum”. Een erg leuk museum over de geschiedenis van Texel in de trend van het zuiderzeemuseum te Enkhuizen.
Om 16:00uur werden we verwacht in “HavenHotel Texel” voor een drankje, waarvan heerlijk werd genoten op het buitenterras.
Ja, en dan was het weer tijd om op de fiets te stappen om naar de boot te gaan en dat was toch wel weer even trappen. Maar iedereen heeft het gehaald en gingen we de fietsen inleveren.
We namen afscheid van Henk, die bleef nog op Texel en nadat de boot kwam gingen we aan boord en namen met een goed gevoel afscheid van Texel.
Weer aan gekomen op de vaste wal zochten we de bus op, zakten onderuit en gingen op weg naar “Hotel Akersloot”, waar een heerlijk 3 gangen diner op ons stond te wachten.
We konden kiezen uit 2 soorten soep, sliptongen, varkenshaas of kipstukjes, frites, groentes en div sausjes, als dessert ijs met slagroom, chocoladesaus en verse vruchten, en als toegift een kop koffie.
Goed verzorgd en lekker.
Na het diner namen we afscheid van Arij en zijn vrouw en begonnen we aan het laatste stukje naar huis, de Waarderpolder.
De chauffeur werd op gulle wijze bedankt voor zijn inzet en het veilig rijden.
Aangekomen namen we afscheid van elkaar en ging ieder zijns weegs.
Aan de opmerkingen te horen kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dagtocht, die voor herhaling vatbaar is.

Kijk voor de gemaakte foto's bij  >>>Foto Albums>>20140517 PV dagtocht Texel.......of KLIK HIER